HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2023 Perşembe - 09:49

Başkan Engin'den dikkat çeken 'yüzde 6-7' ve 'ikinci tur' mesajı: Korkuya oy verdiler, umuda oy verecekler

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ikinci tur için konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Biz topluma korku yaymak yerine gelecek, umut, yeni kaynak, devlet kadrolarında liyakat vaat ettik. Bunları 2 bin 500 maddeyle karara bağladık. Ancak toplumun önemli bir kısmı yılbaşında 41 bandında olan oyu 49’a yükseltti. Ben AK Parti’ye giden yüzde 6-7 oyun önümüzdeki günlerde çözüleceğine inanıyorum. Önümüzdeki seçimde umuda oy vereceklerine inanıyorum" dedi.

Başkan Engin den dikkat çeken  yüzde 6-7  ve  ikinci tur  mesajı: Korkuya oy verdiler, umuda oy verecekler

EGEDESONSÖZ - Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Engin, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Seçim sonuçları ile ilgili yorum yapan Başkan Engin, “Demokrasimiz açısından hayırlı olsun. CHP açısından da yıllardır seçim kazanan bir lider ve parti ilk defa seçimi kazanamadı. Sonuçta 50 ve üstü oy alınması lazımdı ancak alınamadı. Anayasa gereği ikinci bir seçim yapılacak. Bu neresinden bakarsanız yeni bir seçim… Gerek AK Parti gerek Sayın Kılıçdaroğlu, yeni şeyler söyleyecektir. Siz 6 ay boyunca temelsiz, gerçeğe uygun olmayan iddialar ortaya attınız, bugün hiçbir şey olmamış gibi davranıyorsunuz. Türkiye’de uzlaşı var, terör bitmiş, insanlar birlikte yaşayabiliyor diyebiliyorsunuz… Türkiye'de her şey çok güzel diyor Cumhurbaşkanı. 6 aydır Türkiye’yi dış güçler işgal edecek, camiler, diyanet kapatılacak sözler niye söylendi. Seçmenlerin çoğu borcu ile haczi ile baş başa kalacak seçim sonrası. İş insanları alacağını alamıyor, kredi bulamıyor. Bu böyle devam edecek” dedi.

AK PARTİ’YE GİDEN YÜZDE 6-7 OYUN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUM
AK Parti’de 13 günlük ikinci tur temposunda çözülme olmasını beklediğini kaydeden Başkan Engin, “Seçmen korku siyaseti sebebiyle korkuya oy verdi. 15 Mayıs sabahı uyandık, korkunun yersiz olduğunu kendileri söylüyor. Bu sorunlar 20 yıllık ekonomik, sosyal uygulamaların dünya ile kavganın sonucu olduğu belli iken aynı politikaları devam ettireceğiz diyorlar. Demek ki sorunlar çözülemeyecek. Biz Erdoğan'ın aldığı yüzde 49’luk oyun büyük kısmının kopacağını düşünmüyoruz tabii ki ancak 6-7 puanlık korku siyaseti ile aldıkları bir oy var. Bizde topluma korku yaymak yerine gelecek, umut, yeni kaynak, devlet kadrolarında liyakat vaat ettik. Bunları 2 bin 500 maddeyle karara bağladık. Ancak toplumun önemli bir kısmı yıl başında 41 bandında olan oyu 49’a yükseltti. Ben AK Parti’ye giden yüzde 6-7 oyun önümüzdeki günlerde çözüleceğine inanıyorum. Önümüzdeki seçimde umuda oy vereceklerine inanıyorum. Biz 24 saat Suriyelileri konuşamazdık. Ancak gördük ki bir kısmın önceliği buymuş. Bunu konuşacağız. Bu yeni bir seçim, genel merkezimizde ilk saatlerden beri toplantılarını yapıyor, bugün de diğer liderler genel merkezinde görüşmeler yapıyor ve yeni bir hikaye topluma sunacaklar Oy verecek kitle şehirli, borçlu, işsiz, kısmen kadın haklarına değer veren, kısmen özgürlükleri ve hukuk devletine önem veren bir kitle. Bunlar hemen kopabilir. Yeter ki bu korku iklimini yok edelim. 1 milyon geçersiz oy var, uzun çarşaf gibi bir liste vardı. Yanlış başmış olabilir. Oradan da bize yüzde 1 gelebilir. Bizim en büyük hedefimiz AK Parti’ye oy verenlerden almak. Zaten yüzde 4 aldığınızda roller tersine dönüyor. Biz 20 yıldan sonra topluma yeni bir iktidar ve gelecek vaat ettik. Bu umut diri… Yüzde 49,5’a yüzde 45,5… AK Parti’den 2 puan düştüğünüzde durumlar eşit oluyor. Sandığa gitmeyen seçmeni motive edebilirsek birkaç puanla rahatlıkla kazanabilecek bir seçim. Yani milyonlarca seçmeni ikna etmemize gerek yok. Ancak rahatlıkla 3-5 puanlık oy almak yeterli olacaktır” şeklinde konuştu.

Ata İttifakı adayı Sinan Oğan’ın tercihi önemli olacağını kaydeden Başkan Engin, “Cuma günü, ‘Millet İttifakı ile devam edeceğim. Milli manevi hassasiyetler gözetilecek, Millet İttifakı güvence verdi, ben de burada görev alacağım’ derse başka bir şey olur. Ancak ‘ben tarafsız kalacağım’ ya da ‘Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğim’ derse farklı bir şey olur” ifadelerini kullandı.

OCAK-MAYIS ARASINDAKİ YÜZDE 8’LİK OYU KENDİMİZE DÖNDÜRMELİYİZ
AK Parti’nin Ocak ayında oyunun yüzde 41’den yüzde 49’lara yükselmesinin nedenleri üzerine kafa yorulması gerektiğinin altını çizen Engin, “15 Mayıs sabahı bu borç ödenemeyecek, ekonomi daha kötüye gidecek… Avrupa’dan gelen AGİT temsilcileri seçimin adaletsiz olduğunu, devlet olanaklarının bir parti için kullanılmasını demokrasiye aykırı bulmuşlar. Avrupa’daki temiz para dediğimiz para tüm kurumlara gelmiyor bu yüzden. Bizim ülkemizdeki seçmen çok büyük. Bizim 64 milyon seçenimiz var. Slovenya da yüzde 1-2 değişmesi daha zordur. Ancak 64 milyonluk seçmende 10 günde 4-5 puanı hiç vermeyeceğim, yanıma sandığa götüreceğim diyemez. Elinde tutamama sorunu iktidarda daha fazla. Muhalefeti korku ile suçluyorsun ancak kötülüklerden iktidar sorumlu. Birçok vaatlerden bahsetmişlerdi seçim zamanı. Yapsınlar şimdi. Meclis çoğunlukları var. Ama yapamaz. Türkiye'ye sermaye gelmeyecek. Batıda halen kurallar ve kurullar var. Buna göre şekilleniyor sermaye. AK Parti’ye Ocak ayından sonra oy vermeye karar veren yüzde 7-8’lik seçmen bunu irdeleyecektir. Çünkü bunlar Ocak ayında başka bir partiye vermeyi düşünüyordu. MHP bütün anketlerden yüzde 6 gösteriyordu. Neden 10 oldu? Korku siyasetinden. Bunu tamir edebilirsek MHP’ye giden yüzde 4’ü alabiliriz. Toplum korkutulmuş durumda. Bunu seçim sonuçları bize gösteriyor. Ancak bunu gidermek bize düşüyor. Tamamını gideremeyiz belki ama yüzde 7’sini gidersek yeterli. Gençler, iş insanlarını, polisleri… Polisler hükümet değişsin diyordu ancak acaba son anda MHP üzerinden Erdoğan'a  mı oy verdiler? Çünkü şikayetçilerdi… Bunlar yeniden bir değerlendirme yapabilir mi? Yapabilir. Bugün uyandıklarında devletle ilgili bir şey olmadığını görecekler. Bizim için de devlet kutsaldır” açıklamalarını yaptı.

TÜRKİYE TERÖRE TESLİM Mİ OLACAK YENİ BİR CUMHURBAŞKANI GELDİĞİNDE?
“Beka” dilinin Cumhur İttifakı tarafından kullanılmasına itiraz eden Başkan Engin, “Yolsuzluk yapan devlet mi, zenginleşen devlet memurları mı? Adil olan devlet mi daha kutsaldır? Vatandaşı daha güçlü olan bir devlet mi yoksa devletin memurlarının gün geçtikçe servetine servet kattığı bir devlet mi daha kıymetlidir. Ülkemizi geçen 20-30 yılda emperyalist güçler bölmek istedi ancak Kürtler itiraz etti. Oylarını HDP’ ye başka partiye vermiş olabilirler ancak bölünmek istemiyorlar. Terörize edilmiş ortamda bölünme korkusunu anlayabilmek gerekir. Hiçbir dönemde ve iktidar yönetiminde terör sonuç alamaz.  Biz terör ile mücadele eden bir ülkeyiz. ODTÜ’lü, Boğaziçi’li öğrencilerimiz bu sorunun çözümüne yöneldi, İHA-SİHA’ların yapımına katıldı, paramızı buraya aktardık, TSK’ya bağış yaptık. Bunları bizim Türk çocuklarımız yaptı. Yarın bizim çocuklarımız yapacak.  Suriye sınırı, Kandil sınırı dağınık bir bölge. Türkiye, İsviçre, Belçika olsaydı neden bunları yapmaya gerek duyardı?  Erdoğan zaten anayasal olarak seçilemeyecek. Türkiye teröre teslim mi olacak yeni bir cumhurbaşkanı geldiğinde?” değerlendirmesini yaptı.

SİYASETTE 2+2=4 ETMİYOR
Millet İttifakı’nda içinde yer alan partiler arasında oy geçişleri olmuş olabileceğini kaydeden Başkan Engin, “siyasette 2+2  etmiyor. DEVA ve Saadet’ten bize, Bizden İYİ Parti’ye gidemez mi? Onların sıfır oyu vardı demek doğru değil. Korku siyaseti ile partiler arası bu geçişler normaldir. Sayın Kılıçdaroğlu ittifakı kurduğunda İYİ Parti’ye milletvekili verildiğinde bunların bu kadar oyu var diye vermedi, büyük resme baktı. Bu resim uzlaşma. Kimsenin kaybetmediği bir Türkiye resmi. CHP’nin listelerinde giren meclis üyeleri yine adaleti ekonomideki rasyonaliteyi savunacaklar yine. Belki onlar olmasa daha düşük alacaktır biliyoruz.  Bütüne baktığımızda bu partilerin Türkiye’de kimse kaybetmesin anlayışının resmi olduğuna inanıyorum. Kılıçdaroğlu bu büyük resmi oluşturmaya çalıştı. Burada belki haksızlık CHP’ye emek veren 30-40 tane arkadaşımıza karşı olabilir. Burada fedakarlık CHP’li siyasilere düştü. Ancak bu resmin tamamlanması gerekliydi. Tersini düşündüğümüzde yani yanımızda olmasaydı daha kötü bir sonuç olabilirdi. Sadece CHP ve AK Parti yarışına dönüşebilirdi. Bu olmadığı için CHP zihniyeti değil korku iklimi ile yönetmeye çalıştılar seçimi… İYİ Parti zaten yeni bir parti. Daha önce bize oy veren beyaz yakalı oyların oraya gittiğini varsayıyoruz.  İYİ Parti daha da büyüyebilirdi. Bu oylar MHP’yi yüzde 10’a çıkardı. Bizden de belli ki İYİ Parti’ye gitmiş. Biz oy kaybetmemize rağmen İYİ Parti nasıl oyumuzu arttırdı? Normalde oyumuzun 20’ye düşmesi lazımdı ancak geri aldığımız oylarımız da oldu. Siyasette bir doğru yok, 2+2=4 etmiyor ve değişkenlikler olabiliyor” dedi.

TİP’E ELEŞTİRİ
TİP’in aldığı oy sebebiyle vekil kaybettirdiği yönündeki açıklamalara değinen Başkan Engin “Kemal Kılıçdaroğlu büyük resim için siyaset yaptı onlar kendi küçük parti çıkarları için yaptı. Bu tabii ki kendi takdirleri. Daha büyük resme bakabilirlerdi ancak bakamadılar” ifadelerini kullandı.

 
Polis 95 yaşındaki kadını elektroşok silahıyla vurdu
 
Anadolu Parsı'nın DNA'sı Dünya Gen Bankası'na girdi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 18 Mayıs 2023 Perşembe 12:29

Ali engin neden narlıdere den başkan oldu bilen varmı? Hizmeti varmı gözle görünen ?

Yorumu oyla      3      5  
altan koralttan 18 Mayıs 2023 Perşembe 11:54

ne içiyorsan bize de söyle ali...

Yorumu oyla      6      5  
tuna 18 Mayıs 2023 Perşembe 10:34

engin galiba akıl problemleri baslamıs engin

Yorumu oyla      5      5  
izmir 18 Mayıs 2023 Perşembe 10:07

halen anlamadınız demi?

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan 'depremzede tebligatı'na tepki!
İçişleri Bakanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından otele yerleştirilen ...
CHP Tire İlçe Başkanı Bozkurt: 25 bin oy bekledik!
CHP; 2018’de yüzde 34,01’lik orana rağmen 75 oy farkla ikinci parti olduğu ...
CHP İzmir'den '28 Mayıs' kararı: 'Logosuz' kampanya!
Narlıdere’de Cumhurbaşkanlığı ikinci tura kadar geçecek sürede uygulanacak ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Çek kayıkçı kürekleri…
Mehmet KARABEL yazdı... Çek kayıkçı kürekleri…
AK Parti İzmir'de 5 başkan bir arada... Gündem 28 Mayıs!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, geçmiş dönemde, partide görev ...
Millet İttifakı'nda ana gündem sandık güveliği!
6'lı masa liderleri CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantıda ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimleriyle ilgili ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan deprem bölgesi çıkışı: Siyaset üstü kalmalıdır!
İzmir Milletvekili olarak TBMM’ye gitmeye hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi ...
Genel Merkez’den ’28 Mayıs’ görevlendirmeleri... İzmir'den hangi vekil/nerede sahaya inecek?
Cumhuriyet Halk Partisi’nden 28 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva